Blog

Met Herfst de Weg Op - 8 Tips voor Veiliger Autorijden tijdens dit seizoen

19 september 2023

De herfst is een prachtig seizoen waarin de bladeren verkleuren, de temperatuur daalt en we ons voorbereiden op de gezellige feestdagen. Maar de herfst brengt ook uitdagingen met zich mee, vooral als het gaat om autorijden. Regen, mist, gladde bladeren en kortere dagen kunnen de wegen verraderlijk maken. In deze blog bespreken we enkele belangrijke tips om veilig de weg op te gaan tijdens dit seizoen.

Prijzen van praktijkexamens stijgen met 8,5% bij het CBR per 1 januari 2024

30 augustus 2023

Ben jij onlangs gestart met een rijopleiding of ga je binnenkort beginnen? Grote kans dat jij pas op praktijkexamen kunt in 2024. Vanwege het grote tekort aan examinatoren kunnen wij helaas niet (altijd) meer op korte termijn plannen waardoor je automatisch pas vanaf 2024 op examen kunt.

Het tractor rijbewijs: Alles wat je moet weten over dit grote rijbewijs

22 augustus 2023

Tractoren zijn al lang niet meer alleen maar voertuigen voor boeren op het platteland. Ze worden tegenwoordig gebruikt voor uiteenlopende taken, van landbouwwerkzaamheden tot stadsreiniging en zelfs transport. Met deze toenemende veelzijdigheid en het groeiende belang van veiligheid op de weg, is het verkrijgen van een tractor rijbewijs een onderwerp dat steeds relevanter wordt. In deze blog gaan we dieper in op wat een tractor rijbewijs inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe je het kunt verkrijgen.

Helaas is er geen STAP-budget meer beschikbaar voor onze (rij)opleidingen en cursussen.

12 juli 2023

Helaas moeten we mededelen dat we geen STAP aanmeldingen meer kunnen aannemen door het besluit van de Tweede Kamer.

Het was weer eens tijd voor de B(ax)BQ met alle collega's van Bax Opleidingen!

3 juli 2023

Wat hebben we afgelopen vrijdag genoten tijdens onze B(ax)BQ! Onder het genot van een lekker hapje en drankje hadden onze collega's een gezellig samenzijn op een zomerse vrijdagavond! 

Onze collega's samen met de motor op pad tijdens de Bax Motortocht 2023!

28 juni 2023

Afgelopen weekend gingen onze collega's gezamenlijk met de vlam in de pijp op motortocht! Zoals je ziet was het een zeer geslaagde middag! Met dank aan onze motorrijinstructeur John voor het organiseren van dit mooie uitje.

Het Ambulance C1 Rijbewijs: De Sleutel tot Levensreddend Vervoer

6 juni 2023

Het beroep van ambulancechauffeur is een van de meest cruciale in de medische wereld. Deze helden op wielen brengen patiënten in noodsituaties naar het ziekenhuis en bieden soms zelfs ter plaatse levensreddende medische zorg. Het is een veeleisende taak die een specifieke set vaardigheden en kennis vereist. Een van de belangrijkste vereisten voor het besturen van een ambulance is het C1 rijbewijs. In deze blog gaan we dieper in op het belang van het ambulance C1 rijbewijs en de stappen die nodig zijn om het te behalen.

Ons derde elektrische (automaat) Bax-ke! Maak kennis met de Volkswagen ID.3

1 juni 2023

Tada! We hebben er weer een gloednieuw Bax-ke bij! Dit is alweer ons derde elektrische voertuig.