Nieuws

Bax Opleidingen viert dit jaar het 65 jaar jubileum tijdens open dag!

23 februari 2024

Wij hebben wat te vieren, want dit jaar hebben wij ons bedrijfsjubileum van maarliefst 65 jaar! In 1959 is Bax opgericht door Jan Bax en door de jaren heen is het familiebedrijf in stand gehouden en steeds groter geworden. 

Laat jouw chauffeur(s) in slechts één week volledige nascholing Code 95 behalen!

18 januari 2024

Uniek in Nederland, want in de week van maandag 26 februari tot en met zaterdag 2 maart is het mogelijk om op 11 verschillende locaties de volledige 35 uur nascholing ten behoeve van Code 95 in slechts één week te halen! Verloopt de Code 95 van uw chauffeurs snel en moeten er nog veel uren gepland worden? Dan is dit uw kans!

Waarom je voertuig wassen in vrieskou niet altijd een slim idee is

11 januari 2024

Terwijl sommige autoliefhebbers vasthouden aan het idee van regelmatig wassen, ongeacht het weer, zijn er situaties waarin het beter is om de wasstraat over te slaan, vooral wanneer de temperaturen onder het vriespunt liggen. Hier lees je enkele redenen waarom je je voertuig beter niet in de vrieskou zou moeten wassen.

Wij gaan leerlingen van ROC Tilburg en Curio Breda opleiden!

28 december 2023

Vandaag heeft Jourian met Bert van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) de overeenkomst getekend voor de aanbesteding van STL! Dit betekent dat wij vanaf nu leerlingen van ROC Tilburg en Curio Breda gaan opleiden voor onder andere het C rijbewijs. Iets waar wij ontzettend trots op zijn!

Bax Opleidingen breidt autorijles uit in regio Uden, Oss, Veghel, Berlicum e.o.!

14 december 2023

Wij hebben goed nieuws, want Bax Opleidingen zal per 1 januari 2024 ook rijden in de regio Uden, Oss, Veghel, Berlicum, Heeswijk-Dinther, Nistelrode, Heesch, Nuland en omgeving! Onze nieuwe B instructeur zal daar autorijles gaan verzorgen. 

Bereid je voor op de koudste tijd van het jaar: maak je voertuig winterklaar!

16 november 2023

De winter is in aantocht, en dat betekent dat het tijd is om je voertuig winterklaar te maken. De koude, natte en vaak verraderlijke wegomstandigheden vereisen extra aandacht en voorbereiding. In deze blogpost delen we essentiële stappen en tips om ervoor te zorgen dat je voertuig klaar is om de winterse uitdagingen aan te gaan.

Achter het stuur met zelfvertrouwen: het faalangstexamen bij het CBR

17 oktober 2023

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) biedt speciale rijexamens aan voor mensen die last hebben van faalangst. Deze zogenaamde faalangstexamens zijn ontworpen om de druk en stress die gepaard gaan met het reguliere rijexamen te verminderen en om kandidaten met faalangst een eerlijke kans te geven om hun rijbewijs te behalen. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op hoe het faalangstexamen bij het CBR werkt en wat je kunt verwachten als je ervoor kiest om dit type examen af te leggen.

De officiële opening en open dag van Bax Opleidingen Tilburg is een feit!

26 september 2023

Op zaterdag 16 september was de officiele opening van Bax Opleidingen bij onze nieuwe locatie in Tilburg! Tijdens deze open dag werden er proeflessen verzorgd voor diverse rijbewijzen en hebben veel gegadigden zich met flinke korting ingeschreven voor een opleiding of cursus. Ook werden er cursus demonstraties gegeven en kon men in gesprek gaan met (transport) bedrijven Arriva Nederland, Van Kuijk Groep B.V., Kivits Drunen en Van der Werff Logistics als potentieel chauffeur. Het was een geslaagde dag!

Met Herfst de Weg Op - 8 Tips voor Veiliger Autorijden tijdens dit seizoen

19 september 2023

De herfst is een prachtig seizoen waarin de bladeren verkleuren, de temperatuur daalt en we ons voorbereiden op de gezellige feestdagen. Maar de herfst brengt ook uitdagingen met zich mee, vooral als het gaat om autorijden. Regen, mist, gladde bladeren en kortere dagen kunnen de wegen verraderlijk maken. In deze blog bespreken we enkele belangrijke tips om veilig de weg op te gaan tijdens dit seizoen.

Prijzen van praktijkexamens stijgen met 8,5% bij het CBR per 1 januari 2024

30 augustus 2023

Ben jij onlangs gestart met een rijopleiding of ga je binnenkort beginnen? Grote kans dat jij pas op praktijkexamen kunt in 2024. Vanwege het grote tekort aan examinatoren kunnen wij helaas niet (altijd) meer op korte termijn plannen waardoor je automatisch pas vanaf 2024 op examen kunt.