Nieuws

Meld je nu aan voor de Landelijke Code 95 week september 2024

18 juni 2024

Van maandag 23 september tot en met zaterdag 28 september krijgt u de unieke kans om in één week de volledige 35 uur nascholing voor Code 95 te behalen op 11 verschillende locaties door heel Nederland! Is de Code 95 van uw chauffeurs bijna verlopen en moeten er nog veel uren worden ingepland? Dan is dit het moment!

Hoe gaat de Toets Besloten Terrein en Praktische Toets in zijn werking?

17 juni 2024

Het behalen van een vrachtwagenrijbewijs is een belangrijke mijlpaal voor wie professioneel de weg op wil gaan. Het proces omvat verschillende stappen en tests, waaronder de Toets Besloten Terrein en de Praktische Toets, die beide cruciaal zijn voor het verkrijgen van dit rijbewijs.

Autorijden met slippers: comfortabel of gevaarlijk? Mag dat eigenlijk wel?

5 juni 2024

Autorijden is een dagelijkse activiteit voor veel mensen, en comfort speelt daarbij een belangrijke rol. Zeker tijdens de zomermaanden, wanneer we graag luchtige kleding en schoeisel dragen, kan het verleidelijk zijn om in slippers achter het stuur te kruipen. Maar is het eigenlijk wel verstandig om met slippers te rijden? In deze blog onderzoeken we de voor- en nadelen, de veiligheidsoverwegingen en wat de wet zegt over autorijden met slippers.

Wat is het verschil tussen het C rijbewijs en het CE rijbewijs halen?

7 mei 2024

Het behalen van zowel een C-rijbewijs als een CE-rijbewijs vereist een specifieke opleiding en examinering. Voor het C-rijbewijs moet je slagen voor zowel een theorie- als praktijkexamen, waarbij je wordt getest op kennis van verkeersregels, manoeuvreren en veiligheid. Voor het CE-rijbewijs moet je eerst een geldig C-rijbewijs hebben en vervolgens aanvullende training en examens ondergaan die specifiek gericht zijn op het rijden met aanhangers of opleggers.

Wat is het verschil tussen lessen op een touringcar of een stadsbus?

10 april 2024

Of je nu een beginnende bestuurder bent die zijn rijbewijs wil halen of gewoon nieuwsgierig bent naar de verschillende voertuigen op de weg, het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle bussen hetzelfde zijn. Twee veelvoorkomende typen bussen zijn de touringcar en de stadsbus. Hoewel ze beide passagiers vervoeren, hebben ze verschillende kenmerken en worden ze gebruikt voor verschillende doeleinden. Laten we eens dieper ingaan op het verschil tussen een touringcar en een stadsbus, zodat je goed voorbereid bent wanneer je de weg op gaat.

5 redenen waarom je Code 95 moet laten bijschrijven op je rijbewijs

28 maart 2024

In de wereld van professioneel rijden is Code 95 een belangrijke factor die vaak over het hoofd wordt gezien. Veel chauffeurs zien het als een administratieve verplichting, maar het belang ervan strekt zich uit tot veel meer dan alleen het voldoen aan de wettelijke eisen. Het bijschrijven van Code 95 op je rijbewijs kan een cruciale stap zijn in je professionele ontwikkeling en kan tal van voordelen met zich meebrengen. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste redenen waarom het essentieel is om je Code 95 bij te laten schrijven.

Terugblik op de Open Dag ter ere van het 65-jarig bestaan van Bax Opleidingen

26 maart 2024

Op zaterdag 23 maart vierde Bax Opleidingen een mijlpaal: 65 jaar van toewijding aan (rij)opleidingen en groei. De sfeer van vreugde en nostalgie vulde de gangen van het opleidingscentrum terwijl het personeel, de directie en oud-collega’s zich verenigden om deze bijzondere gelegenheid te eren. Ook (nieuwe) klanten werden verwelkomd om dit te vieren middels gratis proeflessen en speciale jubileum korting op diverse rijopleidingen. Met een recordaantal van 136 gereden proeflessen tijdens de open dag was dit een (open) dag om nooit te vergeten.  

Bax Opleidingen viert dit jaar het 65 jaar jubileum tijdens open dag!

23 februari 2024

Wij hebben wat te vieren, want dit jaar hebben wij ons bedrijfsjubileum van maarliefst 65 jaar! In 1959 is Bax opgericht door Jan Bax en door de jaren heen is het familiebedrijf in stand gehouden en steeds groter geworden. 

Laat jouw chauffeur(s) in slechts één week volledige nascholing Code 95 behalen!

18 januari 2024

Uniek in Nederland, want in de week van maandag 26 februari tot en met zaterdag 2 maart is het mogelijk om op 11 verschillende locaties de volledige 35 uur nascholing ten behoeve van Code 95 in slechts één week te halen! Verloopt de Code 95 van uw chauffeurs snel en moeten er nog veel uren gepland worden? Dan is dit uw kans!

Waarom je voertuig wassen in vrieskou niet altijd een slim idee is

11 januari 2024

Terwijl sommige autoliefhebbers vasthouden aan het idee van regelmatig wassen, ongeacht het weer, zijn er situaties waarin het beter is om de wasstraat over te slaan, vooral wanneer de temperaturen onder het vriespunt liggen. Hier lees je enkele redenen waarom je je voertuig beter niet in de vrieskou zou moeten wassen.