Nieuws

Bax Opleidingen neemt Willemen BHV over

12 juli 2022 door Robin Nollen

Bax Opleidingen kondigt deze week een nieuwe overname aan. Per 1 juli 2022 heeft Bax Opleidingen namelijk Willemen BHV overgenomen. Wim Willemen, eigenaar van Willemen BHV, verzorgt al jaren allerlei trainingen omtrent bedrijfshulpverlening, EHBO en ontruiming. Hij is een bekend gezicht in de regio en Bax Opleidingen maakt al lang met tevredenheid gebruik van zijn diensten. 

Wachttijden praktijkexamens bij het CBR blijven oplopen

28 januari 2022 door Robin Nollen

Ondanks de versoepelingen omtrent de coronacrisis blijven de wachttijden bij het CBR oplopen. Kon je afgelopen oktober ongeveer 7 weken wachten op je praktijkexamen, inmiddels bedraagt de gemiddelde wachttijd bij het CBR het dubbele: maar liefst 14 weken. Mochten er geen maatregelen genomen worden, dan bestaat de kans dat deze wachttijd zelfs oploopt tot 20 weken. 

Bax Opleidingen neemt Verkeersschool van der Plas over

7 januari 2022

Bax Opleidingen kondigt deze week de overname van Verkeerssschool van der Plas aan. Verkeersschool van der Plas is al 30 jaar een gevestigde rijschool in de regio Tilburg. Na het openen van een vestiging in Tilburg begin vorig jaar wil Bax Opleidingen met deze stap haar positie in deze omgeving verder versterken.

Bax Opleidingen stapt over naar nieuwe planningssoftware: DATION!

5 oktober 2021 door Robin Nollen

Wij hebben groot nieuws! Vanaf heden zijn wij overgestapt op een nieuw softwaresysteem voor onze planning, administratie, facturatie en communicatie: DATION! Met behulp van dit systeem is het nog makkelijker en overzichtelijker voor onze instructeurs en kantoorpersoneel om de dagelijkse gang van zaken bij te houden

Gratis Code 95 door persoonlijk STAP-budget via Sectorinstituut Transport en Logistiek

5 juli 2021 door Robin Nollen

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) komt begin 2022 met een nieuwe subsidieregeling. Deze regeling maakt het mogelijk dat werkenden en werkzoekenden een persoonlijk STAP-budget kunnen aanvragen van maximaal €1.000,-. Deze subsidie heet STAP en staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie.

CBR waarschuwt om goed voorbereid naar het theorie-examen te komen

30 april 2021 door Robin Nollen

Vanaf afgelopen woensdag 28 april is het weer toegestaan om theorie- examens af te nemen. Iets waar wij heel blij mee zijn! Als eerste komen de kandidaten aan de beurt van wie het theorie-examen door de lockdown geen doorgang kon vinden. Het CBR heeft voor deze kandidaten tot en met juli plekken gereserveerd.

Vanaf maandag 22 februari weer examens motor en bromfiets bij het CBR

16 februari 2021 door Robin Nollen

De praktijkexamens voor motor en brommer worden vanaf maandag 22 februari weer opgestart. Dat zegt CBR-directeur Alexander Pechtold tijdens een persconferentie over het inlopen van de achterstanden bij het rijvaardigheidsbureau.
 

De Lockdown

13 januari 2021 door Robin Nollen

Update 13-01-2021 12:30 | “The day after”. De avond na de toespraak van Premier Rutte zetten wij alle zeilen bij om de rijlessen die gepland zijn t/m 9 februari uit onze planning te halen. Wat concreet betekent dat er geen rijlessen, praktijkexamens en overige (code-95) opleidingen zullen plaatsvinden. Slechts enkele van onze theorie-opleidingen zullen doorgaan, maar dan in digitale vorm.

BREAKING: Theorie-examens tijdens lockdown langer geldig

23 december 2020 door Robin Nollen

Het Ministerie van Infratructuur en Waterstaat heeft gezorgd voor een last-minute kerstcadeautje voor leerlingen waarvan het theoriecertificaat binnenkort verloopt. Deze blijven namelijk komend jaar langer geldig.

Hoe word ik een ambulancechauffeur en hoe haal ik mijn ambulance rijbewijs?

8 oktober 2020 door Robin Nollen

Ben jij door de coronacrisis ook aan het denken gezet en wil jij de carrière switch maken naar ambulancechauffeur? Dan is deze blog echt iets voor jou! Bax Opleidingen verzorgt namelijk een gedeelte van de opleiding die je nodig hebt om ambulancechauffeur te mogen worden.