Auto + aanhanger (BE)

Aanhangerrijbewijs halen in één dag in regio Den Bosch en Tilburg?

Ben je aan het verhuizen, wil je met de caravan op vakantie of je boot of paard vervoeren? Of heb je dit rijbewijs nodig voor je (nieuwe) baan? Dan heb je in veel gevallen een E achter B-rijbewijs nodig. Dit aanhangerrijbewijs is verplicht als de aanhanger, inclusief laadvermogen, zwaarder is dan het ledig gewicht van het voertuig of als de totale massa van de combinatie meer dan 3500 kilo bedraagt.

Wanneer je in het bezit bent van je autorijbewijs kun je nu al binnen één dag je aanhangwagen rijbewijs halen door middel van een dagcursus. Je kunt daarnaast natuurlijk ook gewoon voor losse lessen kiezen. Onze opleidingscentra zijn gelegen in regio Den Bosch en Tilburg.

Voor het behalen van een BE rijbewijs volg je enkel praktijklessen in de omgeving van Tilburg en Den Bosch. Optioneel neemt de instructeur een 2 uur durende intest* bij je af om te kijken of een dagcursus mogelijk is of dat je toch beter losse lessen kunt volgen. Wanneer je akkoord bent voor een dagcursus volg je 6 uur rijles met aansluitend het praktijkexamen. *De intest zit niet inbegrepen bij de dagcursus.

DAGCURSUS

POPULAIR!

655,-

751,02 incl. BTW

Voordeliger t.o.v. losse lessen

  • 6 uur praktijkles
  • Praktijkexamen
  • Volledig verzorgde lunch

Let op!

Momenteel zijn de wachttijden voor een BE opleiding langer dan gewenst. Houd rekening met ± 3 maanden. Dit heeft te maken met de maximale inkoopcapaciteit van praktijkexamens bij het CBR. Veel rijopleiders hebben hier last van. Helaas kunnen wij hier zelf niets aan veranderen net als alle andere opleiders in de regio.

Veel tevreden klanten gingen u voor, bekijk onze reviews!

reviewimage

PRAKTISCHE INFORMATIE

WANNEER HEB JE EEN BE RIJBEWIJS NODIG?

Als de toegestane maximum massa van de aanhangwagen ligt tussen de 750 en 3500 kg. Daarnaast moet de totale toegestane maximum massa van de combinatie tussen 3500 kg en 7000 kg liggen. Komt het gewicht hierboven? Dan is een groter rijbewijs vereist. Voorbeelden zijn het C1(E) rijbewijs, C rijbewijs of het CE rijbewijs. Enkele uitzonderingen zijn mogelijk.

PRAKTIJK

Je kunt het aanhanger rijbewijs op twee manieren halen: middels een dagcursus of losse lessen. De meesten kiezen voor een dagcursus waarop je 6 uur praktijkles krijgt met aansluitend examen bij het CBR in Den Bosch of Berkel-Enschot.

Echter is een dagcursus niet voor iedereen geschikt: sommige leerlingen hebben meer lesuren nodig om het rijden met een aanhanger onder de knie te krijgen. Om te kijken of de dagcursus haalbaar is wordt voorafgaand een 2 uur durende intest afgenomen door een van onze instructeurs. Losse lessen kunnen ook in de avond en op zaterdagen gereden worden.

Een voordeel voor de mensen die niet al te dol zijn op studeren: er is geen los theorie examen. Tijdens het praktijkexamen zal de examinator je enkele theoretische vragen stellen over de combinatie die je bij je hebt. Deze vragen worden tijdens de praktijklessen behandeld.

BENODIGDHEDEN PRAKTIJKEXAMEN

  • Geldig B rijbewijs
  • Oproepbrief voor praktijkexamen

GEZONDHEIDSVERKLARING

LET OP: REGEL ZELF JE GEZONDHEIDSVERKLARING

Voordat je op examen mag, dien je eerst je Gezondheidsverklaring (GV) te hebben ingeleverd. De GV is een formulier waarin je verklaart medisch geschikt te zijn om het rijbewijs te mogen halen. 

Je GV kun je invullen op de website van het CBR (mijn.cbr.nl). Door in te loggen met je Digid kom je in je eigen persoonlijke pagina, waar onder meer de GV in te leveren is. De kosten voor een GV bedragen 44,50.

Let erop dat je dit ruim voor je dagcursus inlevert. Het CBR adviseert zelfs 4 maanden vooraf om 100% zeker te zijn dat het op tijd is geregeld. Heb je advies nodig? Neem dan even contact met ons op.

PRIJZEN

Deze prijzen gelden per 1 januari 2024.

MEER WETEN?

GERELATEERDE OPLEIDINGEN

Kleine vrachtwagen (C1)

Vrachtwagen (C)

Aanhanger vrachtwagen (CE)

Bus (D)