Op zoek naar een cursus Chroom-6 herkenning? Toepassingen en gevaren van Chroom-6 zijn vooral bekend geworden door defensie en NS. Maar Chroom-6 wordt steeds vaker aangetroffen in onze eigen werk- en leefomgeving. De toepassing van chroom-6 was de afgelopen 10-tallen jaren verre van gestructureerd. Hierdoor is het niet duidelijk waar het precies zit en hoe we hier het beste mee moeten omgaan. Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat personen die in aanraking kunnen komen met Chroom-6 weten hoe ze het kunnen herkennen én hoe ze moeten handelen wanneer ze deze risicovolle stof tegenkomen.

Door zijn sterkte corrosie werende eigenschappen wordt Chroom-6 toegevoegd aan grondverven en/of primers, waarover een topcoating wordt aangebracht. En dat is voor toepassingen als grondverf bij vliegtuigen, bruggen en industriële toepassingen bijzonder nuttig. Kortom, je komt Chroom-6 tegen op plaatsen die je helemaal niet verwacht. Echter is het vervelend dat men de toxiciteit van Chroom-6 heeft onderschat. Wereldwijd veroorzaakt Chroom-6 problemen voor gezondheid en milieu.

KOSTEN 

Deze cursus is op aanvraag.

De cursus is inclusief koffie, thee en een volledig verzorgde lunch.

Voor wie

Iedereen die in zijn beroep met Chroom-6 in aanraking kan komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilders en onderhoudsmedewerkers, slopers, constructeurs, timmerlieden en metselaars.
 

Inhoud

  • Diverse soorten (Chroom-6) coatings en toepassingen te leren herkennen
  • In de cursus worden duidelijke praktijksituaties besproken, waar je Chroom-6 zoal kunt tegenkomen
  • Aandacht voor gezondheidsrisico's
  • Doeltreffende beschermingsmiddelen
  • We gaan in op hoe te handelen bij de verdenking van Chroom-6 en hoe deze verdenking bevestigd/ontkracht kan worden
  • De leermiddelen van de cursus zijn modulair opgezet.

Toetsing

Na afloop wordt er een toets afgenomen. Deelnemers krijgen een certificaat wanneer er voldoende kennis wordt getoond. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.
 

Duur

Het betreft een eendaagse opleiding.
 

Locatie

De opleiding vindt plaats op een locatie van Bax Opleidingen. Bij voldoende aanmeldingen of specifieke wensen van opdrachtgever kan de gehele cursus in-company verzorgd worden.

GERELATEERDE OPLEIDINGEN

Werken met Asbest

HACCP Hygiëne

VCA Basis

VCA VOL