Motor (A) rijbewijs

TRY THE BIKE

€37,50

 • Proefles van 60 minuten
 • Maak kennis met het voertuig en de instructeur
 • Geheel vrijblijvend
 • Bij interesse mogelijkheid tot direct starten

MOTOR STARTPAKKET

MEEST GEKOZEN!

€1.189,-

€62,50 voordeel t.o.v. losse lessen

 • Intest
 • 11 praktijklessen van 60 minuten (gereden in blokken van 120 minuten, behalve de laatste les)
 • AVB praktijkexamen
 • AVD praktijkexamen
 • ChromeBurner goodiebag
 • Mogelijkheid meteen starten met rijopleiding

Motorrijbewijs halen in regio Den Bosch en Tilburg? Wij bieden hoogwaardige motorrijlessen aan op ons opleidingscentrum in Drunen. Het behalen van een motorrijbewijs bestaat uit een aantal onderdelen. Het praktijkgedeelte bestaat uit de examens Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelneming (AVD). Tevens ben je verplicht om een theorie-examen te doen, ook als je al in het bezit bent van een autorijbewijs.

Meer weten over de rijopleiding voor de motor? Laat dan je gegevens achter voor meer informatie en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ben je klein of juist heel lang en twijfel je of je op onze motor past? Kom gerust langs bij ons op locatie. We kijken meteen met je mee. 

Let op!

Bij het startpakket zitten 11 motorlessen inbegrepen. Het kan zijn dat je buiten dit pakket nog extra lessen nodig hebt. Overleg dit met de instructeur (naar aanleiding van een intest) zodat je niet voor verrassingen komt te staan en met voldoende ervaring het AVB en AVD praktijkexamen kunt behalen.

Veel tevreden klanten gingen u voor, bekijk onze reviews!

reviewimage

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTIJKOPLEIDING IN 2 DELEN VOOR DE MOTOR

Het praktijkgedeelte van de motor bestaat uit twee onderdelen: Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelneming (AVD). Voor beide onderdelen dien je een examen te doen. Wij adviseren ten zeerste om voorafgaand aan de praktijkopleiding een intest af te nemen om het niveau van een leerling te kunnen peilen. 

 • Intest: een motorrijles van 120 minuten waarin de instructeur een advies geeft over het aantal uren les dat je nodig gaat hebben.
 • Voertuigbeheersing (AVB): We beginnen altijd met voertuigbeheersing. Bij voertuigbeheersing les je op een afgesloten terrein, er is dus geen ander verkeer aanwezig. De instructeur leert je omgaan met de motor. De instructeur leert je de 12 oefeningen aan die je moet uitvoeren op het examen.
  Wanneer je in het bezit bent van een rijbewijs B hoef je voor het examen voertuigbeheersing nog niet geslaagd te zijn voor de motor-theorie. Wanneer je geen rijbewijs B hebt, zal de theorie wel al vóór dit examen gehaald moeten zijn.
 • Verkeersdeelneming (AVD): bij dit onderdeel ga je de weg op. Voor dit examen moet de theorie altijd op voorhand behaald zijn. 

BENODIGDHEDEN PRAKTIJKEXAMEN

 • Uitslagformulier theorie examen
 • Oproepbrief voor praktijkexamen
 • Legitimatie (paspoort of identiteitskaart)

LET OP: REGEL ZELF JE GEZONDHEIDSVERKLARING!

Voordat je op examen mag, dien je eerst je Gezondheidsverklaring (GV) te hebben ingeleverd. De GV is een formulier waarin je verklaart medisch geschikt te zijn om het rijbewijs te mogen halen. Dit doe je door tien vragen met JA of NEE te beantwoorden. Krijg je niet alle vragen met NEE beantwoord? Dan dien je met je GV naar de huisarts of een medisch specialist te gaan. 

Je GV kun je invullen op de website van het CBR (mijn.cbr.nl). Door in te loggen met je DigiD kom je in je eigen persoonlijke pagina, waar onder meer de GV in te leveren is. De kosten voor een GV bedragen €44,50.

OEFENINGEN VOERTUIGBEHEERSING

Bekijk hier alle bijzondere verrichtingen van de motor voertuigbeheersing:

THEORIE

THEORIE OPLEIDING MOTOR

Het theorie-examen voor de motor is voor iedereen verplicht. Alleen wanneer je in het bezit bent van een rijbewijs B hoef je het pas gehaald te hebben wanneer je voor AVD op examen gaat. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Van deze vragen dien je er minimaal 44 goed beantwoord te hebben. Een goede voorbereiding is dus noodzakelijk.

Bax Opleidingen heeft boeken die speciaal gericht zijn op het leren van deze stof. Tevens is er online examentraining beschikbaar waarbij examenvragen geoefend kunnen worden. Het theorie examen kunnen wij direct bij het CBR voor je reserveren.

BENODIGDHEDEN THEORIE-EXAMEN

 • Legitimatie (paspoort of identiteitskaart)
 • Reserveringsnummer CBR

PRIJZEN

Deze prijzen gelden per 1 januari 2024.

INSCHRIJVEN

GERELATEERDE OPLEIDINGEN

Scooter (AM2)

Aanhanger auto (BE)

Vrachtwagen (C)

Kleine vrachtwagen (C1)