Brommobiel (AM4) rijbewijs

Je brommobiel rijbewijs halen in Drunen?

Bij de brommobiel zit je in een afgesloten cabine waardoor je dit het beste kunt vergelijken met een kleine auto. Bij Bax Opleidingen krijg je rijles van onze zeer ervaren instructrice Anita die je kan voorzien van advies op maat. Je kunt direct starten met lessen.

Wie het brommobielrijbewijs wil halen en geen ander rijbewijs heeft, moet zowel theorie- als praktijkexamen doen.

BROMMOBIEL OF BROMFIETS?

Bromfietsen en brommobielen zijn herkenbaar aan de gele kentekenplaat. Snorfietsen, waaronder de ‘spartamet’, hebben een blauwe kentekenplaat. (Voor elektrische fietsen en gehandicaptenvoertuigen zoals de scootmobiel, is geen rijbewijs nodig).

Bij de overweging tussen een opleiding voor brommobiel of bromfiets is het nuttig om een aantal zaken in overweging te nemen. Wanneer je namelijk een bromfiets/scooter rijbewijs haalt, mag je op zowel een bromfiets als in een brommobiel rijden. Haal je je brommobiel rijbewijs, mag je alleen in een brommobiel de weg op. Denk dus goed na over deze keuze. 

THEORIE

Ook voor de brommobiel wordt er verwacht dat je de theorie goed kent. Bax Opleidingen geeft daarom ook klassikale theoriecursussen. Ook op deze cursus geldt een slagingsgarantie. Dit houdt in dat mocht je zakken, je zo vaak mag komen als je wilt totdat je geslaagd bent. Je dient wel zelf opnieuw een los theorie-examen aan te schaffen, mocht je niet in een keer slagen. Er is één theorie-examen bij inbegrepen. Tevens is er de mogelijkheid om individuele theorielessen te volgen. Na het behalen van het theoriecertificaat is deze 1,5 jaar geldig. 

BENODIGDHEDEN THEORIE-EXAMEN

  • Legitimatie (geldig paspoort of identiteitsbewijs)

PRAKTIJK

Bax Opleidingen beschikt over een eigen brommobiel met dubbele bediening. Hierdoor kun je veilig samen met een instructeur de weg op.

Wij raden altijd aan ook lessen te volgen op de weg zelf. Dit is niet nodig om je rijbewijs te halen, maar wij vinden dit wel heel belangrijk omdat je door dit te oefenen veiliger, zelfverzekerder en verantwoorder aan het verkeer kunt deelnemen.

BENODIGDHEDEN PRAKTIJK-EXAMEN

  • Theoriecertificaat
  • Oproep voor het praktijkexamen
  • Legitimatie (geldig paspoort of identiteitsbewijs)

Veel tevreden klanten gingen u voor, bekijk onze reviews!

reviewimage

PRIJZEN

Deze prijzen gelden per 1 januari 2024.

MEER WETEN?

GERELATEERDE OPLEIDINGEN

Scooter (AM2)

Auto (B)

Aanhanger auto (BE)

Auto automaat (BA)