Tractor (T) rijbewijs

Tractorrijbewijs halen in regio Den Bosch? Wij kunnen je helpen! Sinds een aantal jaren heb je een tractorrijbewijs nodig om een trekker of tractor te mogen besturen. Dit rijbewijs wordt ook wel het T-rijbewijs genoemd. Wanneer je ouder bent dan 18 jaar heb je op dit moment nog geen T-rijbewijs nodig. Het T-rijbewijs haal je supersnel in twee simpele stappen:

  • Stap 1: Online theorieopleiding (examen vanaf 15,5 jaar)
  • Stap 2: In 2 of 3 dagen een spoedopleiding (vanaf 16 jaar)

Heb je voor 1 juli 2015 het autorijbewijs gehaald en ben je ouder dan 18 jaar? Dan kun je bij het gemeentehuis het T-rijbewijs laten bijschrijven. Dit kan tot 1 juli 2025.

INTEST TRACTOR

€204,- excl. BTW

€246,84 incl. BTW

  • Eerste rijles van 2 uur
  • Kennismaking met instructeur
  • Passend advies voor geschikt pakket

Veel tevreden klanten gingen u voor, bekijk onze reviews!

reviewimage

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTIJKOPLEIDING TRACTOR

Nadat je bent geslaagd voor de theorie mag je beginnen met de praktijk. De minimale leeftijd om op examen te mogen is 16 jaar. De praktijk voor het T-rijbewijs is in 2 á 3 dagen te doorlopen. De opleiding bestaat uit gemiddeld 12 uur rijles en een praktijkexamen. De lessen en het praktijkexamen worden afgenomen vanaf onze hoofdlocatie in Drunen op onze John Deere tractor. We starten altijd met een eerste rijles oftewel intest van twee uur. Dit is een adviesles. Tijdens deze intest bepaalt de instructeur hoeveel rijlessen er nodig zijn om het rijbewijs te halen. 

VERLOOP VAN HET PRAKTIJKEXAMEN

Een praktijkexamen voor het T-rijbewijs duurt 85 minuten. Je legt het examen af op een Landbouwtrekker (LBT) met aanhangwagen. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. Daarnaast beoordeelt hij of zij of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op of je:

  • Veilig deelneemt aan het verkeer
  • Het voertuig goed beheerst
  • De verkeersregels correct toepast
  • Besluitvaardig en sociaal rijdt
  • Voldoende rekening houdt met de belangen van andere weggebruikers

Direct na afloop van de rit vul je het zelfreflectie formulier in terwijl de examinator de uitslag verwerkt. Daarna krijg je van de examinator te horen of je geslaagd bent. Ten slotte zal de examinator het zelfreflectie formulier met je bespreken.

PRIJZEN

Deze prijzen gelden per 1 januari 2024.

TERMINAL TREKKER

Terminal trekker rijbewijs halen in regio Den Bosch?

Een terminal trekker is een voertuig dat gespecialiseerd is in het vervoeren van zware lading over een korte afstand. Denk hierbij aan het verplaatsen van opleggers en containers. Het voertuig wordt vaak ingezet in havens, op vliegvelden en bij zware industriële bedrijven. Wil je gaan rijden met een terminal trekker op de openbare weg? Dan heb je een T-rijbewijs nodig.

Een terminal trekker wordt gezien als een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) en daarvoor geldt in Nederland op eigen/afgesloten terrein geen rijbewijsplicht. Wanneer je alleen op eigen/afgesloten terrein gebruik maakt van de terminal trekker heb je 'slechts' een certificaat nodig om aan te tonen dat je veilig kunt werken met het voertuig. Voorwaarde is dat je min. 18 jaar bent. 

GERELATEERDE OPLEIDINGEN

Scooter (AM2)

Auto (B)

Aanhanger auto (BE)

Vrachtwagen (C)