5 redenen waarom je Code 95 moet laten bijschrijven op je rijbewijs

28 maart 2024

In de wereld van professioneel rijden is Code 95 een belangrijke factor die vaak over het hoofd wordt gezien. Veel chauffeurs zien het als een administratieve verplichting, maar het belang ervan strekt zich uit tot veel meer dan alleen het voldoen aan de wettelijke eisen. Het bijschrijven van Code 95 op je rijbewijs kan een cruciale stap zijn in je professionele ontwikkeling en kan tal van voordelen met zich meebrengen. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste redenen waarom het essentieel is om je Code 95 bij te laten schrijven.

  1. Veiligheid voorop: Code 95-cursussen zijn ontworpen om chauffeurs te trainen in verschillende aspecten van veilig rijden, zoals defensief rijden, voertuigbeheersing en omgaan met noodsituaties. Deze trainingen dragen bij aan het verbeteren van de algemene veiligheid op de weg, zowel voor de chauffeur zelf als voor andere weggebruikers.
  2. Voldoen aan wettelijke vereisten: In veel landen, waaronder de Europese Unie, is Code 95 een wettelijke vereiste voor professionele chauffeurs. Door je Code 95 bij te laten schrijven, zorg je ervoor dat je voldoet aan de wet- en regelgeving, wat essentieel is om problemen met autoriteiten te voorkomen en je rijbewijs geldig te houden voor commerciële doeleinden.
  3. Verbeterde carrièremogelijkheden: Veel werkgevers in de transportsector geven de voorkeur aan chauffeurs die hun Code 95 hebben bijgeschreven. Door deze training te voltooien, vergroot je je kansen op werk en kun je mogelijk in aanmerking komen voor beter betaalde en meer uitdagende posities binnen de sector.
  4. Up-to-date blijven met nieuwe regelgeving: Code 95-cursussen omvatten vaak informatie over recente wijzigingen in de wet- en regelgeving met betrekking tot de transportsector. Door deze cursussen regelmatig bij te wonen, blijf je op de hoogte van eventuele veranderingen en zorg je ervoor dat je rijvaardigheid en kennis van de wetgeving up-to-date blijven.
  5. Persoonlijke ontwikkeling: Naast het verbeteren van je professionele vaardigheden, kunnen Code 95-cursussen ook bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Ze bieden vaak mogelijkheden voor zelfreflectie, het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden en het verbeteren van je vermogen om onder druk te presteren, wat waardevol is in zowel professionele als persoonlijke contexten.

Het bij laten schrijven van Code 95 op je rijbewijs gaat verder dan alleen het naleven van wettelijke vereisten. Als je geen Code 95 hebt dan mag je niet meer beroepsmatig rijden. Daarnaast riskeer je een boete van €900,- en ben je niet verzekerd! Kies daarom uit ons ruime aanbod cursussen! Bekijk hier het hele aanbod en meld je direct aan via onze cursuskalender. Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


LEES OOK EENS ONZE BLOGS: