6 opleidingen waarvan je wellicht nog niet wist dat wij ze aanbieden

4 april 2022

Inmiddels bieden we een breed scala aan andere opleidingen aan, die niet altijd direct een link met verkeer of logistiek hebben. In deze blog bespreken we daarom een aantal van deze opleidingen waarvan je wellicht nog niet wist dat wij ze aanbieden. Daarnaast hebben we recentelijk ook enkele nieuwe trajecten aan onze verkeersopleidingen toegevoegd, die we graag aan je willen voorstellen. 

 1. EHBO / Bedrijfshulpverlening (BHV)
  Ze zijn ontzettend belangrijk in het bedrijfsleven: de bedrijfshulpverleners. Ieder bedrijf is wettelijk verplicht om altijd ten minste één bedrijfshulpverlener aanwezig te hebben. 

  Bij Bax Opleidingen bieden we al een aantal jaren BHV cursussen aan. Zowel voor de basiskwalificatie als een herhalingscursus kun je bij ons terecht. Wanneer je de cursus hebt gevolgd is je BHV certificaat één jaar geldig. Voor de code 95 mag een EHBO cursus meetellen als theoriecursus. 

  Benieuwd waarom jij als bedrijfshulpverlener onmisbaar bent of kan worden voor je bedrijf? Lees dan de blog die we hier eerder over schreven. 
   
 2. C1 rijbewijs dagcursus
  Voor motorvoertuigen met een massa van meer dan 3.500 kg en maximaal 7.500 kg is het C1 rijbewijs verplicht. Speciaal voor degenen die zo snel mogelijk een C1 rijbewijs willen halen biedt Bax Opleidingen nu ook een dagcursus aan. Met een dagcursus start je ’s ochtends met 6 uur praktijkles en leg je vervolgens in de middag het praktijkexamen af. Tussendoor zorgen wij voor een lekkere lunch. 
   
 3. Heftruckcursus
  De heftruck is een van de belangrijkste machines in ieder magazijn. Maar om goed en veilig met dit voertuig om te kunnen gaan is enige instructie wel noodzakelijk. Tijdens de cursus voor de heftruck wordt zowel theorie als praktijk behandeld. Voor de nascholing van code 95 mag een heftruckcursus meetellen als theoriecursus. 

  Bax Opleidingen heeft de afgelopen jaren al talloze werknemers aan een heftruckcertificaat geholpen. Een heftruckcertificaat is vijf jaar geldig. 
   
 4. VCA
  VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers en is een methode waarin wordt uitgelegd hoe werknemers van risicovolle beroepen veiliger en gezonder hun werk kunnen uitoefenen. Er zijn steeds meer opdrachtgevers die alleen werk uitbesteden aan leveranciers die VCA-gecertificeerd zijn. Er bestaan drie varianten van de VCA: VCA Basis (voor medewerkers), VCA VOL (voor leidinggevenden) en VIL-VCU (voor intercedenten of leidinggevenden bij uitzendbureaus). 

  Omdat de lesstof voor de VCA vrij omvangrijk is wordt er vaak gekozen voor een klassikale cursus. Bax Opleidingen verzorgt deze cursussen op regelmatige basis. Een VCA diploma is tien jaar geldig. 
   
 5. Versnelde theorieopleiding vrachtwagen: ‘Theorie in 3’
  Als vrachtwagenchauffeur in opleiding kunnen we ons voorstellen dat je zo snel mogelijk je theorie wilt halen. Speciaal voor deze leerlingen hebben we een versneld traject in het leven geroepen: Theorie in 3. Tijdens deze 3 dagen durende dagopleiding wordt je zo optimaal mogelijk klaargestoomd voor de theorie-examens RVM1-C, VM2-C en evt. VM3-C. 

  Wij bieden hiervoor ook een 100% slagingsgarantie. Mocht je het theorie-examen niet halen, mag je de cursus opnieuw doen totdat je het hebt gehaald. 
   
 6. HACCP Hygiëne
  Wanneer je bedrijfsmatig eet- en drinkwaren behandelt, bereidt, vervoert en/of opslaat is het verplicht om de regels in het HACCP na te leven. HACCP is een voedselveiligheidsplan waarvan alle medewerkers op de hoogte dienen te zijn. 

Wist jij al dat wij al deze opleidingen gaven? De opleidingen zijn zowel vanaf onze locatie in Drunen als Tilburg te volgen. Een incompany cursus behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Neem bij interesse contact met ons op, we bespreken graag je wensen!