Hoe kan ik zo snel mogelijk mijn camperrijbewijs (C1 rijbewijs) halen?

28 januari 2022

Wanneer je met een kampeervoertuig wil rijden dat inclusief lading een massa heeft van meer dan 3.500 kg, heb je een categorie C rijbewijs nodig. Campers die zwaarder zijn dan 3.500 kg en niet zwaarder dan 7.500 kg mogen bestuurd worden door een chauffeur met het C1 rijbewijs. Maar hoe haal je zo snel mogelijk je camperrijbewijs? In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden. 

C1 rijbewijs dagcursus
Speciaal voor de mensen die hun camperrijbewijs op korte termijn nodig hebben of die simpelweg niet kunnen wachten biedt Bax Opleidingen een C1 dagcursus aan. Tijdens deze dagcursus begin je ’s ochtends met 6 uur praktijkles en heb je ’s middags het praktijkexamen. Tussendoor zorgen wij voor een heerlijke lunch zodat je vol energie het examen in gaat. 

We adviseren wel om voorafgaand aan de dagcursus een 2 uur durende intest te rijden zodat een van onze instructeurs kan beoordelen of de dagcursus haalbaar is. 

Tevens dient de theorie voor het C1 rijbewijs behaald te zijn voorafgaand aan de dagcursus. 

In het kort bestaat de dagcursus dus uit het volgende:

  • 6 uur praktijkles
  • Praktijkexamen
  • Volledig verzorgde lunch

Camperpakket
Wil je het liever iets rustiger aan doen? Dan is het ook mogelijk om middels reguliere praktijklessen het C1 rijbewijs te halen. Hierbij les je in blokken van twee uur. Wij hebben hiervoor het camperpakket samengesteld, gebaseerd op zelfstudie. Mocht je toch liever klassikaal de theorie willen leren, dan is dat uiteraard ook mogelijk. 

Het camperpakket bestaat uit het volgende:

  • Lesmateriaal
  • 21 uur online training
  • Examen Techniek & Verkeer
  • Examen Administratie
  • 10 praktijklessen 
  • Praktijkexamen

C1 rijbewijs met code 95
Wanneer je het C1 rijbewijs beroepsmatig gaat gebruiken, dien je ook de basiskwalificatie code 95 te behalen. Dit is een uitbreiding van de theorie en de praktijk. Voor de theorie heb je dan een extra examen en voor de praktijk leg je ook de zogenoemde ‘Praktische toets’ en ‘Toets besloten terrein’ af.

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende manieren hoe je je C1 rijbewijs kunt halen. De snelste manier is dus middels een dagcursus waarbij je ’s ochtends en een deel van de middag les volgt en daarna afrijdt.

Mocht je interesse hebben om een dagcursus of ander traject voor het C1 rijbewijs te volgen, twijfel dan niet en neem contact met ons op, dan gaan we het regelen!