7 dingen die je zelfstandig kunt doen als je je rijbewijs hebt gehaald

17 maart 2021

Het halen van je autorijbewijs staat gelijk aan vergroting van je vrijheid. Je verplaatsingsmogelijkheden reiken immers ineens een stuk verder. Dingen waarvan je je vroeger niet kon voorstellen dat je ze zelf kon doen, liggen nu plotseling binnen ‘handbereik’. Middels dit artikel willen we je op ideeën brengen of herinneren aan zaken die jij kunt ondernemen nu je je rijbewijs hebt. Of als je nog geen rijbevoegdheid hebt, kunnen de volgende dingen natuurlijk ook als motivatie dienen om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen!

 1. Zelf door de ‘drive-thru’ van je favoriete fastfood restaurant rijden
  We weten niet of er ooit onderzoek naar is gedaan, maar dit moet voor velen haast wel een van de eerste bestemmingen zijn geweest na het behalen van een kersvers rijbewijs. Vanuit de middelbare school ben je er waarschijnlijk al vaak naartoe gefietst of gescooterd, maar nu heb je eindelijk de mogelijkheid om zelf ’s avonds laat het slalomparcours van de Mac Donalds of Burger King af te leggen.
   
 2. Samen met je teamgenoten zelfstandig naar een uitwedstrijd rijden
  Weet je nog? Dat je ouders altijd moesten rijden wanneer jij ergens ver weg moest voetballen of hockeyen? Nou dat is nu verleden tijd, want inmiddels cross jij zelf naar de wedstrijd onder begeleiding van jullie overwinningsplaylist! Daardoor staan jij en je teamgenoten voor aanvang al met 1-0 voor!
   
 3. Een roadtrip met je vrienden
  Op vakantie met het vliegtuig binnen no-time aan de Spaanse Costa liggen is natuurlijk leuk, alleen plezier in het leven haal je niet slechts uit de bestemming: de weg ernaartoe geeft ook al dat echte vakantiegevoel! Helemaal als je zelf letterlijk de handen aan het stuur hebt en kunt bepalen waar jullie heen gaan. Het ultieme gevoel van vrijheid!
   
 4. Naar een verre vriend rijden in een andere stad
  We hebben bijna allemaal wel een contact of vriend die we minder zien omdat degene ver weg woont in een ander dorp of een andere stad. Je zou deze persoon best vaker willen zien maar het is altijd zo’n gedoe om er te komen en bovendien erg tijdrovend. Met het behalen van jouw rijopleiding lijkt de afstand tussen jullie plots een heel stuk kleiner. Je stapt simpelweg je trouwe vierwieler in en knalt ‘m over het asfalt die richting op!
   
 5. Een festival of ander evenement bezoeken
  Je bent helemaal in je nopjes: je hebt namelijk net met je vrienden 5 tickets gekocht voor een tof festival! Één probleempje, het evenement vindt ergens in de ‘middle of nowhere’ plaats op een weiland in Lutjebroek. Hoe gaan jullie daar nu weer geraken? Je raadt het misschien al: met jou achter het stuur natuurlijk! Op deze manier hoef je ook geen onduidelijke afspraken met je ouders te maken over hoe laat en waar ze je moeten ophalen, je kunt namelijk helemaal zelf beslissen.
   
 6. Gewoon een rondje maken voor de fun of om je hoofd leeg te maken
  Autorijden geeft voor velen naast plezier ook ontspanning. Daarom is het helemaal geen slecht idee om eens de auto te pakken wanneer je hoofd vol zit met van alles en nog wat. Richt je ogen op de horizon en voel het asfalt onder je vandaan schieten, grote kans dat je een stuk ontspannener huiswaarts keert dan je aanvankelijk bent vertrokken.
   
 7. Jij bent de baas over de muziek
  Eindelijk kun je zelf bepalen welke muziek je opzet en hoe hard deze staat. Door het succesvol doorlopen van je rijlessen zit jij achter het stuur en ben jij dus de baas over wat er in het voertuig gebeurt!

Nou, zoals je hierboven kunt lezen zijn er ontzettend veel dingen die je zelfstandig kunt doen en regelen zodra je je rijbewijs in bezit hebt. De wereld wordt oprecht een stuk leuker door alle nieuwe mogelijkheden die het biedt. En voor degene die nog aan het lessen zijn of aan het twijfelen om een voertuigbewijs te halen: hebben jullie nog meer motivatie nodig?! 

Wij van Bax Opleidingen zijn een hoog aangeschreven verkeersschool in de regio Tilburg, Waalwijk en Den Bosch die jou graag helpen bij het traject naar jouw rijcertificaat. Heeft deze blog jou nu overtuigd en kun je niet wachten om te beginnen met het volgen van rijles? Neem dan snel contact met ons op.