5 redenen waarom jij je vaarbewijs wil halen voor deze zomer

28 maart 2022

De lente is begonnen en de zomer ligt alweer in het verschiet! Dit is altijd een periode in het jaar dat veel mensen beginnen te denken over het halen van het vaarbewijs. Kom jij uit Zuid-Nederland en twijfel je nog over het halen van je vaarbewijs? Laat je overtuigen door ons opleidingscentrum gevestigd regio Den Bosch en Tilburg. We helpen je alvast op weg met vijf redenen!

 1. Ultiem gevoel van vrijheid
  Heb jij het weleens meegemaakt? Heerlijk varen op de binnenwateren van Nederland met een frisse wind die langs je raast? Het geeft ons altijd het ultieme gevoel van vrijheid. Dit komt ook mede omdat het op het water nog lang niet zo druk is als op de autoweg. Files bestaan hier niet! Varen is een mooie manier om te genieten van de ruimte en heerlijk tot rust te komen in de buitenlucht.
   
 2. Dagje op het water: Heerlijk familie/vriendenuitje
  Al eens gedacht aan een dagje varen met familie en vrienden op wateren in Brabant, zoals de Maas of Amer? Lekker met je naasten bijpraten en een fijne tijd hebben op het water. En jij kunt daarnaast nog eens extra de blits maken als kapitein aan het roer! Het enige wat je hoeft te doen is je vaarbewijs halen met behulp van onze dagcursus in regio Tilburg en Den Bosch.
   
 3. Fantastische lange boottochten maken op de binnenwateren
  Een originele manier om jezelf te verplaatsen tijdens je vakantie bijvoorbeeld. In plaats van met de auto of trein, vaar je gewoon met je boot van de ene naar de andere stad! Het duurt misschien wat langer, maar je krijgt er een hoop plezier voor terug.
   
 4. Klein Vaarbewijs I is ook in andere Europese landen geldig
  Door het behalen van je vaarbewijs is het ook mogelijk om op vakantiebestemmingen in Europa met een vaartuig te varen. Het klein vaarbewijs I is een International Certificate of Competence (ICC) waardoor het ook in het buitenland geldig is. Er zijn echter enkele uitzonderingen, dus let erop dat je in het bezit bent van het juiste vaarbewijs. Soms heb je in het buitenland ook een vaarbewijs nodig voor een boot waarvoor in Nederland geen vaarbewijs vereist is. Net als in Nederland is in het buitenland Klein Vaarbewijs I geldig op de binnenwateren. Voor meer informatie kun je de website van de Rijksoverheid raadplegen.
   
 5. Ga op avontuur naar nieuwe plekken / strandjes
  Wanneer je de wereld bekijkt vanaf het water bekijk je het landschap met een andere blik. Omdat sommige plekken alleen met een boot bereikbaar zijn kun je tijdens een vaartocht goed op avontuur gaan naar nieuwe (onontdekte) plekjes en strandjes.

Interesse in het halen van je vaarbewijs bij ons opleidingscentrum in regio Tilburg en Den Bosch? Wij bieden een dagcursus (incl. boek en lunch) aan waarin we je optimaal voorbereiden op het examen. Aangezien er geen praktijkexamen wordt afgenomen voor het vaarbewijs is het theoretische gedeelte vrij omvangrijk. Het loont dus zeker om een dagcursus bij te wonen! Meer weten? Laat dan je gegevens achter via onderstaande knop voor meer informatie! Je kunt ook onze webpagina over het vaarbewijs bezoeken.