SOOB Subsidiepunt

In de sector Transport & Logistiek is de vraag naar goed geschoolde medewerkers altijd actueel. Het is belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, zodat zij goed inzetbaar blijven. SOOB-, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige- en toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. Bax Opleidingen biedt verschillende opleidingen en cursussen aan welke te volgen zijn met subsidie van het SOOB Subsidiepunt.

Wat is SOOB en voor wie is het?
Iedere werkgever die werkzaam is binnen de transportbranche en SOOB afdraagt, mag zijn medewerkers met SOOB-subsidie laten opleiden. Door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt stimuleert SOOB het volgen van opleidingen en trainingen voor huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak.

SOOB op rijbewijs C en CE
Wilt u medewerkers die al bij u in dienst zijn, opleiden tot chauffeur? SOOB verstrekt subsidie op alle onderdelen van de Rijopleiding C en/of CE.

Doorstroom
Je kunt met 65% subsidie op het lesgeld kandidaten opleiden tot vrachtwagenchauffeur of machinist mobiele (toren)kraan. Aan deze regeling zijn o.a. de volgende voorwaarden verbonden. 

  • Voordat de kandidaat aan de opleiding begint, wordt hij/zij getest. Alleen kandidaten met een positief testadvies komen voor subsidie in aanmerking.*
  • De kandidaat is in dienst bij een werkgever die afdraagt aan SOOB. Dit kan ook een kandidaat zijn die bij een andere werkgever heeft gewerkt, als deze maar afdraagt aan SOOB.
  • Je biedt de kandidaat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan als chauffeur goederenvervoer of machinist mobiele (toren)kraan. 
  • De kandidaat betaalt geen eigen bijdrage. Jij betaalt alle niet-subsidiabele kosten van de opleiding.

*) Je kunt een negatieve testuitslag naast je neerleggen. Je ontvangt de subsidie dan pas nadat de kandidaat de opleiding met succes heeft afgerond. 

Zij-instroom
Je kunt met 50% subsidie op het lesgeld kandidaten opleiden tot vrachtwagenchauffeur. Aan deze regeling zijn o.a. de volgende voorwaarden verbonden.

  • Voordat de kandidaat aan de opleiding begint, wordt hij/zij getest. Je kunt alleen subsidie aanvragen voor kandidaten met een positief testadvies.
  • Je vraagt van de kandidaat een maximale eigen bijdrage van 15% van de subsidiabele kosten.
  • Voordat je de subsidie aanvraagt, bied je de kandidaat een baangarantie als chauffeur goederenvervoer voor ten minste één jaar en gemiddeld 32 uur per week. De baangarantie gaat binnen één maand na het afronden van de opleiding in.

SOOB op Nascholing Code 95
Wilt u medewerkers laten nascholen? Vraag dan subsidie aan bij SOOB Subsidiepunt. Elke beroepschauffeur dient in vijf jaar tijd te voldoen aan de eis van de 35 uur nascholing waarvan tenminste één praktijkdag. De keuze uit opleidingen is breed en varieert van opleidingen voor chauffeurs en logistiek personeel tot opleidingen voor het middenkader. Ook voor medewerkers in de sectoren verticaal transport en verhuizen is er een uitgebreide keuze in opleidingen met subsidie.

Welke subsidies zijn er?

Bekijk hier het volledige overzicht van alle subsidies voor de nascholing cursussen. Let op, wij bieden niet alle cursussen uit dat overzicht aan. In het menu op deze pagina zie je welke cursussen wij aanbieden. Hebt u een vraag? Bel ons! Wij geven graag advies op maat.