Rijvaardigheidstraining Tracks

Bax Opleidingen verzorgt rijvaardigheidstrainingen onder de naam 'Tracks'. Deze training is speciaal bedoeld voor jongeren tot 27 jaar. Ben jij je bewust van alle risico's in het verkeer, veroorzaakt door andere weggebruikers en jouzelf? Tijdens deze leuke en leerzame dag worden tal van risicovolle situaties in het verkeer behandeld. 

De ‘Tracks’ training is een cursus die bestaat uit theorie, rijvaardigheidstraining en het rijden met een vrachtauto. Tijdens de rijvaardigheidstraining leer je de juiste rem- en stuurtechnieken om beter de mogelijkheden en onmogelijkheden van jouw auto te ervaren.

Onderdelen en voorwaarden

De training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Anti-slip oefening op slipbaan met droog- en netwegdek;
  • Afleiding in het verkeer;
  • Rijstijlscan met rijinstructeur;
  • Rijden in een vrachtwagen o.b.v. rijinstructeur;
  • Theorie en discussie (herhaling, middelengebruik, groepsdruk e.a.).

De training is geschikt voor automobilisten van 18 tot 27 jaar. Je dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Bij voorkeur wordt de training gereden in je eigen auto. Je kunt met zowel een handgeschakeld, als een automaat voertuig deelnemen. Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat welke ervoor zorgt dat je 2 tredes omhoog gaat bij je autoverzekering. Dit heette voorheen 2 schadevrije jaren. 

De training duurt van 08:30 - 16:00 of van 09:00 - 16:30 uur. De kosten bedragen €199,00.

Geplande trainingsdata:

  • Zaterdag 21 oktober 2023
  • Zaterdag 6 januari 2024

Help jij ook mee aan het veiliger maken van het verkeer? En wil je graag korting op je premie? Schrijf je dan snel in voor de rijvaardigheidstraining Tracks!

GERELATEERDE OPLEIDINGEN

Aanhanger auto (BE)

Kleine vrachtwagen (C1)

Vrachtwagen (C)

Aanhanger vrachtwagen (CE)