Snel 2 korting tredes verdienen op jouw autoverzekering? Check dan de Univé Tracks!

9 maart 2023

Bax Opleidingen verzorgt in samenwerking met verzekeraar Univé de speciale rijvaardigheidstraining genaamd ‘Tracks’. Deze training is uitzonderlijk bedoeld voor jongeren onder de 27 jaar met een autorijbewijs. Tijdens deze leuke en leerzame dag worden tal van risicovolle situaties in het verkeer behandeld. 

Uit onderzoek is gebleken dat jonge automobilisten minder schade of ongelukken veroorzaken na het volgen van een rijvaardigheidstraining. Daarom is een rijvaardigheidstraining zoals ‘Tracks’ essentieel voor jonge weggebruikers. Tijdens de ‘Tracks’ training leer je bewuster de weg op te gaan. Er wordt onder begeleiding gewerkt aan het zelfinzicht en het nauwkeuriger inschatten van bepaalde risico’s in het verkeer. Hierdoor leer je beter anticiperen op andere weggebruikers en verbeter je je voertuigbeheersing skills. Ook kom je erachter hoe je ABS werkt en hoe je hier mee omgaat.

Naast het praktisch gedeelte, besteden we ook aandacht aan het theoretische onderdeel. Een belangrijke factor in het verkeer. We gaan met elkaar in discussie over rijgedrag en rijervaring. Hier bespreken we ook zaken zoals met alcohol, drugs en lachgas achter het stuur, maar ook persoonlijke ervaringen met onvoorspelbare medeweggebruikers. 

Programmaonderdelen

  • Anti-slip oefening op slipbaan met droog- en netwegdek;
  • Afleiding in het verkeer;
  • Rijstijlscan met rijinstructeur;
  • Rijden in een vrachtwagen o.b.v. rijinstructeur;
  • Theorie en discussie (herhaling, middelengebruik, groepsdruk e.a.).

Voorwaarden deelname

De training is geschikt voor automobilisten van 18 t/m 27 jaar. Je dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Bij voorkeur wordt de training gereden in je eigen auto. Je kunt met zowel een handgeschakeld, als een automaat voertuig deelnemen. 

Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat welke ervoor zorgt dat je twee tredes omhoog gaat bij jouw autoverzekering. Dit heette voorheen twee schadevrije jaren.

Tijd en plaats

De training is van 08:30 - 16:00 uur of van 09:00 - 16:30 uur en zal plaatsvinden op het terrein van Bax Opleidingen in Drunen (nabij Den Bosch).

Kosten

De ‘Tracks’ rijvaardigheidstraining kost €199,00 inclusief lunch. 

Trainingsdata

Zaterdag 21 oktober 2023
Zaterdag 6 januari 2024

Help jij mee aan een veilige situatie op de weg en wil je in één dag twee korting tredes verdienen voor jouw autoverzekering? Meld je dan snel aan voor een van de geplande trainingsdata bij Bax Opleidingen!


LEES OOK EENS ONZE BLOGS: