Maak kennis met elektrisch rijden door middel van het 'slim op pad' pakket

22-03-2021

Recentelijk heeft Bax Opleidingen een nieuw pakket toegevoegd aan de opleidingsmogelijkheden voor het autorijbewijs: het ‘slim op pad’ pakket. In deze blog zullen we de inhoud hiervan en de gedachte erachter bespreken. En daarnaast zullen we jullie ook proberen te overtuigen waarom wij zo enthousiast zijn over dit lespakket!

Het ‘slim op pad’ pakket is eigenlijk een variant op ons ‘veilig op pad’ pakket. Het ‘veilig op pad’ pakket is een alles omvattende rijopleiding bestaande uit 31 praktijklessen, tussentijdse toets (TTT), het eerste praktijkexamen, een anti-sliptraining en een gratis herexamen. Het verschil met het ‘slim op pad’ pakket zit in de eerste tien praktijklessen. Bij de slimme variant worden deze lessen namelijk gevolgd in een elektrische auto.

Bij Bax Opleidingen geloven we dat elektrisch rijden de toekomst is en dit pakket dient om die reden als een mooie kennismaking. Er is bewust gekozen om de eerste tien lessen in een elektrische auto te volgen, omdat deze voertuigen allemaal automaat zijn. Hierdoor kunnen we ons volledig focussen op de weg en hoeven we ons niet druk te maken over het schakelen.

Na de introductie met elektrisch rijden vervolg je de lessen in een schakelauto, of indien je al helemaal overtuigd bent van de auto van de toekomst, kun je je lessen voortzetten in een elektrische auto. Maar waarom zijn we nu juist zo enthousiast over dit pakket? Nou, elektrisch rijden brengt nogal wat voordelen met zich mee, welke zowel positief zijn voor jou als je omgeving. Hieronder zullen we enkele van deze voordelen bespreken.

Het is beter voor het milieu
Elektrisch rijden is beter voor het milieu omdat het geen schadelijke uitlaatgassen uitstoot. Een elektrische auto werkt namelijk op stroom die is opgeslagen in een accu onder de motorkap. Via een laadpaal kan de accu worden opgeladen.

Je hebt minder rijlessen nodig
Wanneer je je rijopleiding in een elektrische auto volgt, heb je minder lessen nodig omdat deze auto’s allemaal automatisch schakelen. Handmatig leren schakelen en gebruik maken van de koppeling zijn aspecten die vaak veel aandacht nodig hebben en wanneer dit niet meer noodzakelijk is, hoef je dus minder lessen te volgen.

Elektrisch rijden is op verschillende vlakken goedkoper
Elektrisch rijden is goedkoper omdat stroom minder kost dan benzine of diesel. Een elektrische auto heeft een gemiddelde kilometerprijs van ongeveer €0,06. Bij een redelijk zuinige benzineauto is dit al gauw €0,10 per kilometer. Een elektrische auto heeft 7 tot 11 minder onderdelen dan een brandstofauto waardoor een onderhoudsbeurt ook voordeliger en sneller is.

De accu is veruit het duurste onderdeel van een elektrische auto en zou een argument kunnen zijn waarom men nog niet overstag gaat voor elektrisch rijden. Gelukkig dalen de prijzen van dit onderdeel ieder jaar. Op de lange termijn zal het rijden in een elektrische auto dus significant goedkoper worden ten opzichte van het rijden in een brandstofauto.

Een elektrische auto is zuiniger
Elektrisch rijden is zuiniger dan op brandstof, omdat een elektrische auto slimmer is. Als je namelijk gebruik maakt van het zogenaamde recuperatief rijden, remt de auto vanzelf af wanneer je het gaspedaal loslaat. Hierdoor wordt er via de remmen energie terug geleverd aan de elektromotor om daarmee de accu weer op te laden.

Zoals we hierboven al besproken hebben is het ‘slim op pad’ pakket dus een ideaal product om als (aanstaande) leerling kennis te maken met het nieuwe autorijden. Je leert om zuinig te rijden, past nieuwe veiligheidssystemen toe en ontdekt tal van nieuwe features. Kortom: leer future-proof autorijden!

Hebben we je interesse gewekt? Klik dan snel op de button hieronder en maak een afspraak om je eerste rijles in te plannen!