Elektrisch rijden is de toekomst (vervolg)

09-02-2021

Lees hier het vervolg van de eerdere blog die we schreven over elektrisch rijden. 

Super snel je auto opladen
Gelukkig heeft Nederland in der loop van jaren ook veel plaats weten te creeren voor de elektrische laadpalen. Waar vroeger niemand bij de FastNet oplaadpunten stond was het in de zomer van 2019 dringen bij de laadpalen en stonden er rijen van vakantiegangers. Een volle accu van een Tesla kost gemiddeld 15 euro en hiermee kun je ongeveer 416 kilometer rijden. Het is dus financieel aantrekkelijk om elektrisch te gaan rijden.

De tank kosten zijn dus in vergelijking met een benzine auto zeer goedkoop, en bij een onderhoudsbeurt heb ook nog minder onderdelen nodig dus waarom is de aanschaf van een elektrische auto toch zo duur? Dit komt door het dure accupakket! De prijs van de accu bepaalt grofweg de helft van de totale prijs van een elektrische auto.


Range anxiety
Heb je last van range anxiety of vind je een elektrische auto vooralsnog te duur? In een hybride auto wordt het “beste” van beide werelden gebruikt. Een hybride heeft een brandstofmotor én een elektrische motor. Dit betekent dat er minder onderdelen van een brandstof auto worden gebruikt en dat er een kleinere accu van een elektrische auto worden gebruikt. Het voordeel? Door de toegevoegde accu verbruikt de benzinemotor gemiddeld minder brandstof en levert hij betere prestaties.
 

7 leuke feitjes over elektrisch rijden.

  1. Wist je dat de teller van het aantal laadplekken in 2020 op meer dan 50.000 staat?
  2. Laadplekken staan altijd vooraan of in het centrum van een stad. Dit geeft exta gemak, je hoeft dus nooit meer te zoeken naar een plekje.
  3. Wist je dat Een elektrische auto vaak meer weegt dan een auto die op fossiele brandstoffen rijdt, de reden hiervoor is omdat de accu vrij zwaar is.
  4. Wist je dat een gemiddelde autobezitter 38 uur per jaar in de file staat? Wanneer je in een elektrische auto hebt is dit in de file extra fijn en kun je echt even genieten van de rust ipv het geluid van de motor.
  5. Wist je dat: de snelste snelladers ter wereld in Nederland staat? Deze laad met een snelheid van 350 kWh, dat is zo snel dat er geen auto is die zo snel kan laden!
  6. Wist je dat de accu prijzen per 7 jaar 77% dalen? De kans is groot dat de prijzen van een elektrische auto nu dus nog even duur zijn. Maar hopelijk over een aantal jaar niet meer.
  7. Wist je dat: Diverse accu’s na 250.000 km nog steeds meer dan 90% van hun accu capaciteit hebben behouden?